Sähköpostiasetukset

Voit käyttää sähköpostitilejäsi kahdella eri tavalla. Suoraan millä tahansa tietokoneella Internet selaimella toimivalla webmail ohjelmalla, tai asentamalla sähköpostien haun ja toimituksen omaan sähköpostiohjelmaasi.

Webmail

Webmail löytyy aina oman verkkotunnuksen alta kahdesta eri osoitteesta. Useimmilla molemmat vaihtoehdot toimivat, mutta jos esimerkiksi sivusto tai dns-hallinta sijaitsee muualla, voi se estää toisen vaihtoehdon toiminnan.

Webmailin osoitteet ovat: http://omadomain.fi/webmail ja https://webmail.omadomain.fi (korvaa omadomain.fi omalla verkkotunnuksellasi).

Oman sähköpostiohjelman käyttö

Tarvitset seuraavia asetuksia lisätessä sähköpostitilin omaan sähköpostiohjelmaasi. Useimmat ohjelmat osaavat hakea automaattisesti kaiken paitsi käyttäjätunnuksen ja salasanan, mutta kannattaa tarkistaa tiedot silti tiliä käyttöönottaessa.

IMAP (saapuvan postin) palvelin: mail.omadomain.fi (korvaa omadomain.fi omalla verkkotunnuksellasi)
IMAP palvelimen portti: 143
IMAP palvelimen portti: 993 (SSL-salauksella)

SMTP (lähtevän postin) palvelin: mail.omadomain.fi (korvaa omadomain.fi omalla verkkotunnuksellasi)
SMTP palvelimen portti: 25
SMTP palvelimen portti: 465 (SSL-salauksella)

Lähtevän postin palvelin vaatii kirjautumisen: Kyllä (Huom, tärkeä tai lähetettävät postit eivät kulje)
Käyttäjätunnus: luotu sähköpostiosoite, esim. pentti@omadomain.fi
Salasana: Tilin salasana

Category: Ohjeet, Tunnukset ja osoitteet